# CCIV 2019

IAPR The Seventh Computational Color Imaging Workshop 27-29 March 2019, Chiba, Japan

**Advance Program** 

# **CCIW 2019**

## IAPR The Seventh Computational Color Imaging Workshop

#### Date : 27-29 March 2019

Venue : Keyaki Kaikan (Univ. Hall), Chiba University, Chiba, Japan Website : http://dippix.tp.chiba-u.jp/CCIW2019/

#### CCIW2019 Co-Chairs :

Shoji Tominaga, NTNU, Gjøvik, Norway Raimondo Schettini, University of Milano Bicocca, Milano, Italy Alain Trémeau, Université Jean Monnet, Saint Etienne, France Takahiko Horiuchi, Chiba University, Chiba, Japan

#### **Tutorials :**

Dr. Shin'ya Nishida, NTT Communication Science Laboratories Prof. Roland W. Fleming, University of Giessen Prof. Ming Ronnier Luo, Zhejiang University / Leeds University Prof. Ko Nishino, Kyoto University

#### **Invited Talks :**

Prof. Takayuki Okatani, Tohoku University

- Prof. Mathieu Hébert, University Jean Monnet of Saint-Etienne
- Prof. Daisuke Iwai, Osaka University
- Prof. Jon Y. Hardeberg, Norwegian University of Science and Technology

#### **Oral Sessions :**

Computational Color Imaging Multispectral Imaging Perceptual Model and Application Color Image Evaluation Color Image Filtering Color Image Applications

Color Imaging for Material Appearance

Endorsement by



# **Special Support by**



Institute for Global Prominent Research, Chiba University

# Published in



## Sponsors



# Exhibitors





# Schedule at a Glance

#### March 27, 2019: Special Tutorial on Material Appearance

Tutorial 1 :

Dr. Shin'ya Nishida, NTT Communication Science Labs, Japan "Image Features for Human Material Perception"

Tutorial 2 :

Prof. Roland W. Fleming, University of Giessen, Germany "Visual Perception of Materials and their Properties"

Tutorial 3 :

Prof. Ming Ronnier Luo, Zhejiang University, China / Leeds University, UK "Status Quo of Colour Appearance Modelling"

Tutorial 4 :

Prof. Ko Nishino, Kyoto University, Japan

"Freeing Computer Vision from Its Fundamental Limits"

Reception

#### March 28, 2019: Day1

Invited Talk 1 :

Prof. Takayuki Okatani, Tohoku University, Japan

"Improving Generalization Ability of Deep Neural Networks for Visual Recognition Tasks"

Invited Talk 2 :

Prof. Mathieu Hébert, University Jean Monnet of Saint-Etienne, France "How Microarrangement of Colored Materials Influences the Macroscopic Color of a Surface"

Oral Sessions :

Computational Color Imaging, Multispectral Imaging,

Perceptual Model and Application, Color Image Evaluation

#### March 29, 2019: Day2

Invited Talk 3 :

Prof. Daisuke Iwai, Osaka University, Japan "Computational Imaging in Projection Mapping"

Invited Talk 4 :

Prof. Jon Y. Hardeberg, Norwegian University of Science and Technology, Norway "On the Acquisition and Reproduction of Material Appearance"

#### Oral Sessions :

Color Image Filtering, Color Image Applications,

Color Imaging for Material Appearance

Round table

Dete	Mad 07 March	Thu 20 March	Eri 20 Marah
Date Venue	Wed. 27 March	Thu. 28 March Keyaki Hall, Chiba Univ.	Fri. 29 March
Event	Keyaki Hall, Chiba Univ. CCIW2019 Tutorial	CCIW2019 Day 1	Keyaki Hall, Chiba Univ. CCIW2019 Day 2
8:00	CCIW2019 Idtorial	CCIW2019 Day 1	CCIW2019 Day 2
0.00		8:00	
0.00		Registration Open	
8:30		5	8:30
		8:50 Welcome Remarks	Registration Open
9:00	9:00	9:00-9:40 (40min)	9:00-9:40 (40min)
	Registration Open	Invited Talk 1	Invited Talk 3
9:30		Prof. Takayuki Okatani	Prof. Daisuke Iwai
	0.20, 10.45 (Zemin)	Coffee Break (30min)	Coffee Break (30min)
10:00	9:30-10:45 (75min) Tutorial 1		
	Dr. Shin'ya Nishida		
10:30	Dr. onin ya Nonida	10:10-11:10 (60min)	10:10-11:10 (60min)
10.50		Oral 1 (3 Papers)	Oral 5 (3 Papers)
44.00	Coffee Break (30min)	Computational Color Imaging	Color Image Filtering
11:00	· · · · ·	Dreak	Due els
		Break	Break
11:30	11:15-12:30 (75min)	11.20 10.20 (00	11.20 10.20 (00
	Tutorial 2	11:30-12:30 (60min)	11:30-12:30 (60min)
12:00	Prof. Roland W. Fleming	Oral 2 (3 Papers) Multispectral Imaging	Oral 6 (3 Papers) Color Image Applications
		Multispectial imaging	Color Image Applications
12:30			
13:00	12:20, 14:00, (00min)	12:20, 14:00, (00min)	12.20, 14.00, (00min)
10.00	12:30-14:00 (90min) Lunch Break	12:30-14:00 (90min) Lunch Break	12:30-14:00 (90min) Lunch Break
40.00	Eulicii Dieak	Editor Dreak	Eulicii Dieak
13:30			
14:00		14:00-14:40 (40min)	14:00-14:40 (40min)
	14:00-15:15 (75min)	Invited Talk 2	Invited Talk 4
14:30	Tutorial 3	Prof. Mathieu Hébert	Prof. Jon Y. Hardeberg
	Prof. Ming Ronnier Luo	14:40-15:40 (60min)	
15:00	5	Oral 3 (3 Papers)	14:40-16:00 (80min)
		Perceptual Model & Application	Oral 7 (4 Papers)
15:30	Coffee Break (30min)	r crooptaal model a ripplication	Color Imaging
10.00			for Material Appearance
16.00	15.15 47.00 (75)	Coffee Break (30min)	
16:00	15:45-17:00 (75min) Tutorial 4		Coffee Break (30min)
	Prof. Ko Nishino	16:10-17:10 (60min)	· · · ·
16:30		Oral 4 (3 Papers)	16:30-17:00 (30min)
		Color Image Evaluation	Round Table
17:00			17:00 Closing
		(17:10 End)	(17:10 End)
17:30			
18:00	17.20 10.20 (100min)		
	17:30-19:30 (120min) Reception		
18:30	@Restaurant Corza	<u>}</u> −−−−	
10.00	(Chiba Univ.)		
40:00			
19:00		Notes:	
			ed:40min × 4 talks,
19:30	(19:30 End)	Oral:20min × 22 talks (Day1: 12 talks, Day2: 10 talks)	

# Workshop Program

# March 27, 2019 : CCIW2019 Tutorial

#### 9:30 - 10:45 Tutorial 1

"Image Features for Human Material Perception," Shin'ya Nishida

(10:45 - 11:15 Coffee Break)

#### 11:15 - 12:30 Tutorial 2

"Visual Perception of Materials and their Properties," Roland W. Fleming

(12:30 - 14:00 Lunch Break)

#### 14:00 - 15:15 Tutorial 3

" Status Quo of Colour Appearance Modelling," Ming Ronnier Luo

(15:15 - 15:45 Coffee Break)

**15:45 - 17:00 Tutorial 4** " Freeing Computer Vision from Its Fundamental Limits," Ko Nishino

#### 17:30 - 19:30 Reception

# March 28, 2019 : CCIW2019 Day1

#### 8:50 - 9:00 Welcome Remarks

#### 9:00 - 9:40 Invited Talk 1

"Improving Generalization Ability of Deep Neural Networks for Visual Recognition Tasks," *Takayuki Okatani* 

(9:40 - 10:10 Coffee Break)

10:10 - 11:10 Oral Session 1 : Computational Color Imaging
"An Imaging System for Fourier Coefficients of Spectral Reflectance,"
Akira Kimachi, Motonori Doi and Shogo Nishi
"Finding a Colour Filter to Make a Camera Colorimetric by Optimisation,"
Graham D. Finlayson and Yuteng Zhu

"Conditional Color Gamut for Color Management of Multiview Printed Images," Nicolas Dalloz and Mathieu Hébert

(11:10 - 11:30 Break)

#### 11:30 - 12:30 Oral Session 2 : Multispectral Imaging

"Acquisition of 3D Data and Spectral Color by Using RGBD Camera and Programmable Light Source," Motonori Doi , Norifumi Nishida, Akira Kimachi and Shogo Nishi "HDR Spectral Video Measurement System," Takayuki Tsuruta, Yoshitsugu Manabe and Noriko Yata "Spectral Estimation of Chromatically Adapted Corresponding Colors,"

Tanzima Habib and Phil Green

(12:30 - 14:00 Lunch Break)

#### 14:00 - 14:40 Invited Talk 2

"How Microarrangement of Colored Materials Influences the Macroscopic Color of a Surface," *Mathieu Hébert* 

#### 14:40 - 15:40 Oral Session 3 : Perceptual Model and Application

"Using the Monge-Kantorovitch Transform in Chromagenic Color Constancy for Pathophysiology," Ghalia Hemrit, Futa Matsushita, Mihiro Uchida, Javier Vazquez-Corral, Han Gong, Norimichi Tsumura and Graham D. Finlayson

"Chromatic Adaptation in Colour Management,"

Phil Green and Tanzima Habib

"Web Browsers Colorimetric Characterization,"

Philippe Colantoni and Alain Tremeau

(15:40 - 16:10 Coffee Break)

#### 16:10 - 17:10 Oral Session 4 : Color Image Evaluation

"Evaluation of Automatic Image Color Theme Extraction Methods,"

Gianluigi Ciocca, Paolo Napoletano and Raimondo Schettini

"Long-Term Face Image Analysis Based on Canonical Correlation Analysis on Physical and Psychological Evaluation of Face," *Ikumi Nomura, Yuri Tatsuzawa, Nobutoshi Ojima, Takeo Imai, Keiko Ogawa and Norimichi Tsumura* 

"A Novel Digital-Camera Characterization Method for Pigment Identification in Cultural Heritage," Emanuela Manfredi, Giovanni Petrillo and Silvana Dellepiane

# March 29, 2019 : CCIW2019 Day2

#### 9:00 - 9:40 Invited Talk 3

"Computational Imaging in Projection Mapping," Daisuke Iwai

(9:40 - 10:10 Coffee Break)

#### 10:10 - 11:10 Oral Session 5 : Color Image Filtering

"Learning Parametric Functions for Color Image Enhancement," Simone Bianco, Claudio Cusano, Flavio Piccoli and Raimondo Schettini "Haze Transfer Between Images Based on Dark Channel Prior," Koushirou Maeda, Keita Hirai and Takahiko Horiuchi "Physically Plausible Dehazing for Non-physical Dehazing Algorithms," Javier Vazquez-Corral, Graham D. Finlayson, and Marcelo Bertalm´ıo

(11:10 - 11:30 Break)

#### 11:30 - 12:30 Oral Session 6 : Color Image Applications

"Evaluating CNN-based Semantic Food Segmentation Across Illuminants," Gianluigi Ciocca, Davide Mazzini and Raimondo Schettini

"Color-base Damage Feature Enhanced Support Vector Classifier for Monitoring Quake Image," Takato Yasuno, Masazumi Amakata, Junichiro Fujii and Yuri Shimamoto "Colorization of High-Frame-Rate Monochrome Videos Using Synchronized Low-Frame-Rate Color Data," Ching-Fan Chiang, Yang-Ming Yeh, Chi-Yun Yang and Yi-Chang Lu

(12:30 - 14:00 Lunch Break)

#### 14:00 - 14:40 Invited Talk 4

"On the Acquisition and Reproduction of Material Appearance," Jon Y. Hardeberg

#### 14:40 - 16:00 Oral Session 7 : Color Imaging for Material Appearance

"Reflectance computation for a specular only V-cavity," Dorian Saint-Pierre, Lionel Simonot and Mathieu Hébert "Makeup Skin Appearance Reproduction by Spectral Projection Mapping," Hiroki Shirasawa, Keita Hirai and Takahiko Horiuchi "Evaluating the Material Appearance of Objects Under Different Lighting Distributions Against Natural Illumination," *Takashi Yamazoe, Tomohiro Funaki, Yuki Kiyasu and Yoko Mizokami* 

"Material Appearance Transfer with Visual Cortex Image,"

Hiroaki Kotera

(16:00 - 16:30 Coffee Break)

16:30 - 17:00 Round Table

17:00 - 17:10 Closing Remarks

# Chiba University Nishi-Chiba Campus

